Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Woontrends / Woontrends 2023

Woontrends | De babykamer en kinderkamer trends 2023

Interieur & kids | babykamer trends // make-over - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

De wereld van kinderkamers en babykamers is voortdurend aan verandering onderhevig, met nieuwe trends die elk jaar opduiken. Als we vooruitkijken naar 2023, zijn er enkele belangrijke trends die waarschijnlijk de manier waarop we deze ruimtes ontwerpen en inrichten zullen beïnvloeden.

Natuurlijke materialen

Een trend die steeds populairder wordt, is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, bamboe en andere natuurlijke materialen worden steeds populairder in kinder- en babykamers, omdat ze een warm en uitnodigend gevoel geven en tegelijkertijd ook milieuvriendelijk zijn. Deze trend is niet alleen beperkt tot meubels, maar ook tot behang, raambekleding en andere decoratie-items.

Vrolijke kleuren terug van weggeweest

Een andere trend die verwacht wordt dat hij in populariteit zal groeien, is het gebruik van opvallende, felle kleuren. Felle tinten zoals geel, oranje en roze worden steeds populairder in kinder- en babykamers, omdat ze een gevoel van speelsheid en energie aan de ruimte geven. Deze trend kan worden opgenomen in de vorm van behang, meubels en accessoires.

Interieur & kids | Tweeling babykamer make-over & babykamer trends // make-over en video :: SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Slimme technologie 

Technologie speelt ook een grotere rol in kinder- en babykamers. Slimme thuisapparaten zoals slimme thermostaten en slimme verlichting zijn steeds gebruikelijker, waardoor ouders de omgeving in de kamer gemakkelijk vanaf hun smartphones kunnen regelen. Bovendien worden interactieve behangen, posters en andere decoratie die met apps of stemcommando’s kunnen worden bediend, steeds populairder.

Minimalisme

Minimalisme maakt ook zijn weg naar kinder- en babykamers. In plaats van rommel en overdaad, richt minimalistisch ontwerp zich op eenvoud en functionaliteit. Deze trend gaat allemaal om het creëren van een schone, opgeruimde ruimte die gemakkelijk te onderhouden is en een gevoel van rust en ontspanning promoot.

Done by Dear is één van de favoriete merken van Kyra, het typische Deense design is heel eenvoudig maar toch hip en ook nog eens kindvriendelijk. De kinderkamer accessoires en knuffels zijn oa. van de merken KidsDepot, Lapidou, Maileg en Bloomingville. Een styling project van mij is niet af zonder de juiste bloemen en/of planten pasend bij jouw leefstijl en interieur. In deze kamer koos ik o.a. voor een hippe Pilea, Areca palm, Bromelia Ananas en de Phlebodium. Plantsome die de planten heeft verzorgend heeft trouwens een handige app voor die je laat weten wanneer en hoeveel water ze nodig hebben. Wist je trouwens dat veel planten de lucht zuiveren en er dus voor zorgen dat je kindje beter slaapt? Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze babykamer make-over vinden. Kyra is er in ieder geval super blij mee!

Duurzaam en milieuvriendelijk

Tenslotte is een groeiende trend in kinder- en babykamers het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Van organisch katoenen beddengoed tot niet-toxische verf, er zijn meer opties dan ooit om een gezonde en milieuvriendelijke ruimte voor uw kind te creëren.

Tot slot

Al met al laten deze trends zien dat kinder- en babykamers steeds meer stijlvol, functioneel en duurzaam worden. Met de nadruk op natuurlijke materialen, opvallende kleuren, technologie, minimalisme en milieuvriendelijkheid, belooft 2023 een spannend jaar te worden voor het ontwerp van kinder- en babykamers.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com