Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Woontips / Woontrends

Woontrends | De boomstam tafel

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Één van de grote meubel interieur trends van dit moment is een grote houten tafel, in het bijzonder een boomstamtafel. Maar wat is een boomstamtafel eigenlijk en bij wat voor interieurstijl past een boomstamtafel goed? In deze blog vertel ik je daar meer over en maak ik je wegwijs door de wildernis. 

De boomstamtafel

Natuurlijk en groen wonen is helemaal hip! Ben jij op zoek naar en echte eye-catcher als eettafel of bureau? Dan is de boomstamtafel echt is voor jou!

Robuust, stoer en natuurlijk, dit is de typische uitstraling van een boomstamtafel. Een boomstamtafel is een tafelblad rechtstreeks uit de boomstam is gezaagd. Hij is minimaal 5cm dik en iedere keer uniek, want iedere boom is anders tenslotte. Heel erg bijzonder bij dit tafelblad is, is dat deze uit één stuk is. Momenteel zijn er veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, van heel groot ( bijvoorbeeld geschikt als vergadertafel) tot hele kleine varianten als bijvoorbeeld bijzettafel. Dit bijzondere tafelblad zie je vaak in combinatie met een stalen poot. Dit geeft hem een extra stoer uiterlijk.

Het maken van een boomstamtafel is een heel langdurig proces, de bomen moeten immers zo lang mogelijk groeien en zowel qua lengte als doorsnee de perfecte afmeting hebben. Uit een boom worden soms wel 2 tot 4 tafelbladen gezaagd! Het overige hout maak men vaak wandplanken van en wordt verwerkt in meubels.

Woontrends | De boomstam tafel - Woonblog StijlvolStyling.com

Look & feel

Een wauw factor all-over. Je snapt meteen de kostbaarheid van een boomstamtafel als je er één in het echt hebt gezien. Omdat er zoveel keus is in mooie boomstamtafels, is er voor ieder type interieurstijl wel één. Er zijn rugeschaafde tafels voor een industrieel en stoere look. Maar ook gladgeschuurde boomstamtafels voor en Scandinavisch en modern interieur. Hou je van een vintage of klassieke look? Er zijn ook tafel die een verouderde uitstraling hebben voor een bijzonder een doorleeft effect. Een tafel als deze is zwaar en stevig, ideaal om aan te werken of om aan te eten. Doordat de tafel door gebruik meer gaat leven, is de uitstraling die de tafel hierdoor krijgt alleen maar passend bij zijn uiterlijk. Doordat boomstamtafels vaak worden afgelakt met en doorzichtige lak, behoudt de tafel zijn oorspronkelijke uitstraling en kleur maar krijg je alsnog enige bescherming tegen vocht en schade. Mooie is dat net als bij andere houten tafel knoesten en barsten zichtbaar blijven. Met deze tafel hal je echt een bijzonder en unieke tafel in huis waar je lang van plezier van zult hebben en die makkelijk past bij verschillende interieur stijlen.

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com