Menu
Interieur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Woontips / Woontrends / Woontrends 2022

Woontrends | De lente en zomer interieur trends 2022

De nieuwe interieur trends voor deze lente en aankomende zomer zijn; Fifties Vogue, House of Gray, Solar Therapy en Beige Homage – aldus online woonspecialist FonQ. In deze blog laat ik je kennis maken met de nieuwe stromen binnen de wereld van de woontrends voor dit en aankomend seizoen.  

Fifties Vogue

Ga terug in de tijd met de voorjaarstrend Fifties Vogue. De van oorsprong tijdloze Scandinavische woonstijl met organische, ronde vormen wordt in een nieuw pastelkleurig jasje gestoken. Deze trend kent een breed palet aan lichte tinten van lila, roze en warm oranje tot prachtige blauwgroene tonen. Ga voor een luxe uitstraling door gouden accessoires toe te voegen aan de styling. Vrolijke combinaties met licht hout, grafische patronen en bijzondere kunstobjecten zijn een must in deze trend. We gieten vintage designvormen in de on trend materialen van nu. Denk bijvoorbeeld aan papieren verlichting, een velvet bank en vazen in gekleurd glas. Van deze bonte verzameling aan pasteltinten en bijzondere vormen word je meteen vrolijk! 

De iconische designbeweging uit de jaren 50 krijgt een nieuwe look van pasteltinten in de trend Fifties Vogue.

House of Gray

Dol op Parijs? Laat je meenemen naar een elegant Parisien appartement met de voorjaarstrend House of Gray. De hoge plafonds en grote ramen met luiken zorgen voor de Franse allure die dit interieur uitstraalt. Creëer moderne, urban luxe door grafische vormen te combineren met klassieke elementen. Het kleurenpalet is simpel: deze trend bevat veel grijs, zwart-wit en betontinten afgewisseld met goud en zilver voor het contrast. Zware materialen zoals beton, marmer, zwart metaal en steen zijn hierbij onmisbaar. Het geheel geeft je een minimalistisch modern gevoel met een vrouwelijke touch.

De allure van een elegant appartement in Parijs wordt vertaald naar de trend House of Gray.  

Solar Therapy 

Thuiskomen op de plek waar je naar verlangt: met de trend Solar Therapy reis je af naar een zonovergoten oord. Met Noord-Afrikaanse invloeden wordt de vertrouwde etnische stijl in een nieuw jasje gegoten. Een mix van warme, zonnige tinten en de simplistische vormen van strak design zorgt voor een Modern Art stijl. Donker hout, steenrood en zwarte accenten zetten deze trend kracht bij. De warme sfeer heeft een therapeutische werking, waardoor je je in dit interieur in een mum van tijd weer happy voelt.  

Beige Homage

Deze trend gaat terug naar de basis vanuit een blanco pagina. De gelaagdheid van papier en lichte kleurtinten staan centraal. De trend Beige Homage geeft Scandinavisch design een nieuwe twist. Kunstzinnige objecten mogen groot en grof zijn in combinatie met een patchwork van warme beige tinten en een bijzondere okerachtige geeltint. Tijdloos, toegankelijk én krachtig. Een stil statement waar een persoonlijke touch of fijne, subtiele print in textiel je interieur écht van jou maakt. 

Deze blog kwam tot stand met dank aan de trends en beeldmateriaal van FonQ.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com