Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Woontips / Woontrends / Woontrends 2019 / Woontrends 2020

Woontrends | De mooiste keukentrends 2019 – 2020

Woontrends 2020 | Tranquil Dawn = Flexa Kleur van het jaar 2020 StijlvolStyling.com - bron: Flexa Kleurentrends 2020 - Flexa.nl

Beeld: Flexa Kleurentrends 2020 – Landelijke keuken in combinatie met de kleur Tranquil Dawn via Flexa.nl

In deze blog de mooiste keukentrends van nu! Want ieder jaar komen er weer heel wat keuken technologieën en stijltrends bij. Wil je weten welke dit zijn, lees dan snel verder en laat je inspireren!

Landelijk, aards en naturel

Momenteel is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren nog altijd bijzonder populair en wat mij betreft mag dit nog wel even zo blijven. Deze interieur trend is inmiddels doorgedrongen tot de keuken. Het is daarmee meteen één van de mooiste keukentrends van dit moment; De landelijke keuken in aardse naturelle tinten. Een keuken die een waar statement vormt binnen jouw interieur. De basis van deze keuken vormt veelal hout gecombineerd met natuursteen of marmer. Zoals ook te zien is bij deze prachtige landelijke keukens.
Kleuren die hierbij gecombineerd worden zijn beige met wit, of kies juist voor opvallende contrasten, zoals zwart en donkergroen gecombineerd met een vleugje glamour in de vorm van mat gouden of messing accessoires.

Een hele andere frisse natuurlijke tint is Tranquil Dawn – dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa. Deze frisse groen-grijze zachte tint neigt naar de keukentrend van 5 jaar terug ‘mintgroen’. Binnen no-time na de bekendmaking van de kleur van het jaar had ik er tijdens het geven van interieuradvies vraag naar, ik verwacht dan ook dat deze nieuwe kleur een doorslaand succes gaat worden in interieur- en keukenland.

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Bijkeukens vol handige hulpmiddelen 

De bijkeuken is terug van weggeweest! Was het eerst nog een rommelkamer achteraf, inmiddels wordt deze weer volop gebruikt voor wassen, drogen en opbergen.
Iets wat je vooral veel terug ziet is wasmachines op hoogte en innovaties op het gebied van comfort en schoonmaak gemak in- en rondom de (bij)keuken. Daarnaast kom je steeds hippere droogtorens tegen voor je wasgoed zoals de bekende ‘Lynn’ van Brabantia.

De SMART Kitchen vol slimme keukenapparatuur

Bijzonder populair: inductie kookplaten! Ze zijn er in alle soorten en maten en nu ook in slimme varianten die communiceren met je afzuigkap en/of te bedienen zijn op de mobiele telefoon. Je hoeft tijdens het koken er bijna niet meer bij te blijven staan want de kookplaat aan/uit, harder of zachter zetten gaat met 1 druk op de knop via een app op je telefoon waarbij meteen de afzuigkap harder of zachter gaat blazen afhankelijk van jouw wensen. Daarnaast zie je veel slimme vaatwassers, koelkasten met ingebouwd scherm waarop je tv kunt kijken of je boodschappen kunt bestellen en ovens die je op afstand kunt bedienen.

Ook nieuw: het inductie fornuis! De charme van vroeger gecombineerd met de technologie van nu.

Mat zwart, metal black, koper en goud

De kleur van rvs heeft er een kleurconcurrent bij. Wie echt op zoek is naar een stament effect kiest voor een kraan in zwart of een stoere donkergrijze tint genaamd ‘metal black’. Voor een vleugje glamour in de keuken kies je bij uitstek koper, mat goud of messing. Naast kranen zijn er ook spoelbakken in deze kleur compleet met bijpassend accessoires voor je spoelbak.

Ook mooi; bij apparatuur zie je steeds meer designs die juist niet in rvs zijn uitgevoerd maar juist in zwart (of wit) of metaal kleuren. Zo kan een oven voor jouw aanblik bijvoorbeeld naadloos opgaan in jouw keukenapparaten-kast.

De Bruisende 5-in-1 Kraan

Hoog op mijn verlanglijst voor onze nieuwe keuken staat de Quooker Cube, de 5-in-1 kraan voor de echte keukenliefhebber en gemakszoeker. Deze multifunctionele kraan kan kraanwater, koud gefilterd water, warm water, kokend water én bruisend water verzorgen. Ideaal voor sneller koken om snel je dorst te lessen met heet water voor thee, bruisend of gefilterd water welke je ook kunt gebruiken. Handig voor het maken van heerlijke limonades of cocktails. Niet alleen geniet je zo van alle waterbenodigdheden die jij je maar kan wensen, ook is het milieuvriendelijker en je bespaart geld. En of je nu een landelijke keuken hebt of een hele moderne, de Quooker Cube kan door de verschillende type design kranen overal bij gecombineerd worden en is er ook nog eens in verschillende metaal kleuren. Een must-have voor je keuken als je het mij vraagt.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com