Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Groen wonen

Woontrends | Decoratie ideeën voor huis en tuin met een groene twist

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - woonblog StijlvolStyling.com

Nog even en dat heb ik geen appartement met balkon meer, want ik sta op het punt om te gaan verhuizen naar een nieuw woonhuis met een grote tuin. Dat zal even anders worden. Jaren heb ik genoten van de mediterrane sfeer op ons kleine balkon van 6m2 om nu deze in te ruilen voor een tuin op het zuiden van 120m2. Naast 2 terrassen, een moestuin, veranda en een vijver ben ik volop aan het oriënteren voor onze nieuwe tuin. Ook voor ons nieuwe interieur zoek ik natuurlijk naar de mooiste groen styling inspiratie. Zo kwam ik al vele leuke ideeën tegen. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje in deze blog.

Buitenleven | Decoratieve ideeën voor tuin en balkon - woonblog stijlvolstyling.com

Creëer warmte en sfeer in één

Gezellig tot laat in de avond buiten zitten… Een tuinhaard is de ideale oplossing voor koude zomeravonden en creëert een sfeervolle tuin. De haarden van Gardeco hoef je alleen maar te plaatsen op een vlakke en stabiele ondergrond en te vullen met stenen. Decoratief en functioneel! Bekijk alle mogelijkheden op gardeco.nl.

Buitenleven | Decoratieve ideeën voor tuin en balkon - woonblog stijlvolstyling.com

Decoratie voor tuin, schutting of balkon

Fleur je tuin of balkon op met silhouetten van vogels of eekhoorns. Deze stoere Cortenbirds zijn gemaakt van 2 mm duurzaam cortenstaal. Cortenstaal is een metaalsoort die door weersinvloeden een mooie roestbruine kleur krijgt. Een superleuk cadeau voor Moederdag bijvoorbeeld en al vanaf € 15,- inclusief verzendkosten.

Kies je favoriet op cortenbird.nl.

Buitenleven | Decoratieve ideeën voor tuin en balkon - woonblog stijlvolstyling.com

Zonder groene vingers genieten van planten

Planten die je geen water hoeft te geven, handig! Stekkie is een onderhoudsloze natuurwereld. Handgemaakt in tweedehands glas en rijkelijk gevuld met tropische planten. Het is een mini-ecosysteem omdat deze ‘plant in fles’ het water en voedingsstoffen constant hergebruikt. Omdat het ecosysteem gesloten is, hoef je deze nóóit meer water te geven. Bestel ze op www.stekkie.shop.

Buitenleven | Decoratieve ideeën voor tuin en balkon - woonblog stijlvolstyling.com

Waarom kiezen voor een hout beton schutting?

Bij het oriënteren op een nieuwe tuinafscheiding zie je vaak een ‘hout beton schutting’. Maar wat is het en waarom zou je voor een hout beton schutting kiezen? Nou, zo’n schutting is sterk door de betonnen palen en onderplaat, ze zijn duurzaam doordat het scherm de grond niet raakt en er is veel keuze uit kleuren en materialen. Ideaal, toch?

Inspiratie blog in samenwerking met Lifestyle media group.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com