Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Natuurlijk wonen / Woontrends / Woontrends 2020

Woontrends | Gezelligheid in de woonkamer met groen

Groen wonen - Kerstboom eruit, plant(en) erin! blog op StijlvolStyling.com - Beeld: Ontwerp en interieur project woning Ackerswoude Brinkrijk © SBZ Interieur Design advies - ontwerp- interieur realisatie en styling - sbzinterieurdesign.nl
Een bosje bloemen, een mooie groene plant: alles wat je bij de bloemist koopt brengt gezelligheid in huis. Wist je dat ook onder kamerplanten trends zijn? Het is niet alleen de bloempot die het ‘m doet, ook het plantje of bloemetje zelf.

Trendgevoelig

Je hebt kamerplanten die bij het seizoen passen, maar ook kamerplanten die in je interieur passen. Voor de bloempotten geldt natuurlijk hetzelfde. Heb jij een strak interieur met vooral veel wit, dan past een knalrode bloempot wellicht niet in het plaatje. Als je bloempotten koopt, let dan goed op welk soort je koopt. Je hebt bloempotten die zeer geschikt zijn voor in de tuin of op het balkon én potten speciaal geschikt voor binnen. Die laatste hebben geen gaten onderin, zodat het water en de aarde niet zomaar je kast op lopen.

Top-vijf

Terug naar de kamerplanten. Elk jaar zijn er een paar planten die super populair zijn. Dit jaar zijn in de top-vijf te vinden de Strelitzia, de Calathea, de Monstera, de Kentia en de Olijfboom. Die laatste is een mooie grote kamerplant die je eventueel ook op het balkon neer kunt zetten. Handig: als die in de weg staat, parkeer je ‘m buiten. Een olijfboom geeft een mediterraan sfeertje aan je woning. Een stoere bloempot voor binnen is voor zo’n grote plant bijvoorbeeld een mooie rieten mand, maar ook een toffe kunststof pot, gemaakt van gerecycled materiaal.

 Interieur trend nr.1 Een frisse start met groen en planten (sneak preview) | Woonblog StijlvolStyling.com

Ook super hip: de Bananenplant in rieten mand met kunststof binnenpot van Elho.

In de lente en de zomer

De planten uit de top-vijf van nu zijn allemaal stoer en groen. Natuurlijk kun je nog steeds de lente in huis halen met een pot met bolletjes of de zomer met een plant die goed tegen zonlicht kan. Of als je op vakantie gaat, een plant die een tijdje zonder water kan. Wist je dat je met een bos bloemen misschien nog wel meer effect krijgt, qua seizoenen? Bij de bloemist kun je elk seizoen bloemen kopen die daarbij passen. Als je op vakantie bent, zet je geen bloemen neer. Handig, hoef je ook niet bij de buurvrouw aan te kloppen voor de verzorging.

Overal een plantje

Groen doet het in elke ruimte goed. Speciaal voor de slaapkamer koop je planten die een luchtzuiverende werking hebben. In de badkamer zet je een plant die floreert in een vochtige ruimte en in de hal een die het niet erg vindt als het er schemerig is. Wil je er zeker van zijn dat de plant die je koopt past? Vraag dan advies bij de bloemist. Die kan je uitvoerig vertellen wat de meest duurzame aankoop is.

Inspirerende samenwerking met Elho.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com