Menu
StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 171

Verlichting; Praktisch comfort en stijl gaan hand-in-hand. Verlichting wordt tegenwoordig steeds belangrijker. In deze blog lees je alles over de verlichting woontrends 2021. 

Mix & Match met verlichting

De juiste verlichting vormt de basis van een interieur vol eenheid en sfeer. Daarnaast kun je met verlichting jouw woonstijl benadrukken en een unieke stijl creëren die bij jou past.
Dit is nu precies de woontrend van dit moment; creëer je eigen woonstijl. Mix & match er op los met verschillende materialen, vormen en kleuren. 

Interieur | De juiste verlichting kiezen (Verlichtingsplan maken) - Woonblog StijlvolStyling.com (Fotografie en interieur styling SBZ Interieur Design)

De kleur & materiaal trends op gebied van verlichting

Als je gaat mixen en matchen met verlichting dan kun je in 2021 bijna niet om de volgende trends heen: 

  • Metalen met een warme tint als messing en zacht goud
  • Opvallende lampenkappen van velours tot bloemenprint
  • Brons
  • Gekleurd en ‘smoked’ glas 
  • Bamboe, zeegras en riet
  • Donkergroen
  • Donkerblauw
  • Terra en oker
  • Zwart

Wat je ook kiest de ontwerpen van verlichting anno 2021 zijn elegant, stijlvol en minimalistisch. Een mix van klassiek en modern. 

Laat ‘m hangen

Hanglampen zijn helemaal van nu! Ze zijn er in vele soorten en maten. Corona lockdown of niet. Hanglampen shop je online gemakkelijk bij elkaar in trendy webshops als Dutch Home Label. Ze hebben er ruime keuze aan hanglampen welke perfect aansluiten op de woontrends van nu.

Styling tip; Probeer een hanglamp eens op een andere manier toe te passen als traditioneel boven een eettafel. Hanglampen kunnen ook een uitstekende eye-catcher zijn al hangend in de hoek van een ruimte. Het leuke is je kunt meerdere hanglampen bij elkaar hangen om zo jouw eigen unieke combinatie te maken. Varieer in vormen en hoogte voor een extra speelse aanblik.  

Meer zien en lezen over de woontrends 2021? Dit lees in je deze grote woontrends 2021 blog van Stijlvol Styling.

Beelden: Dutch Home Label

Zet die kap er maar weer op 

De ‘ouderwetse’ lampenkap is weer terug van weggeweest! Dit keer in een klassiek modern jasje. Velours, bloemenprints en effen maar luxe materialen domineren de trends van dit moment op gebied van de ’tijdloze’ lampenkap. 

Door een lamp-voet te combineren met een trendy stijlvolle lampenkap creëer je een eigen stijl die perfect bij jou en jouw eigen interieur past. Met een fraaie basic lampenvoet van hout of metaal kun je tekens door er een nieuwe kap mee te combineren een nieuwe eye-catcher aan jouw interieur toevoegen. 

Gemak en sfeer met slimme verlichting 

Domotica (creëer je smart home) is helemaal van nu en de komende jaar zal deze trend alleen maar groter worden, zo ook op gebied van verlichting. Er zijn al talloze slimme oplossingen voor verlichting van verkrijgbaar van Hue tot Enet. Slimme verlichting gaat hand-in-hand met stijlvol door een kwalitatief goede LED lichtbron te gebruiken welke geschikt is om te dimmen. 

Met Slimme Verlichting verander je met een druk op de knop de sfeer in je woonruimte. Zo kun je o.a. draadloos dimmen, van warm naar koud of zelfs gekleurd licht en verlichting aan- of uitzetten. De communicatie tussen smartphone en de smart lampen vindt meestal plaats met WiFi of bluetooth en je kunt je verlichting bedienen vanaf the smart phone of tablet. Handig toch!?

Inspiratie blog in samenwerking met Dutch Home Label.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com