Menu
Interieur inspiratie / Shop the look / Woontrends / Woontrends 2018

Woontrends | Interieur trend nr.2 Comfort, natuurlijk en structuur

Woontrends 2018 | Interieur trend nr.2 Comfort, natuurlijk en structuur - Woonblog StijlvolStyling.com

Vandaag een korte sneak preview van één van de nieuwste woontrends. Een trend waar wij het afgelopen jaar al langzaamaan mee kennis mochten maken. Naast het gevoel van luxe, vinden mensen comfort ook steeds belangrijker worden. Woontextiel speelt hierbij een belangrijke rol. De keuze voor het juiste soort textiel en in het bijzonder de structuur hiervan zal steeds meer aandacht aan worden besteed in interieurs. Het aanbod op woontextiel gebied wordt voor mijn gevoel ook met de dag breder. Dit komt mede door de terugkeer van klassiekere en luxe stofsoorten als velours. Ook komt er steeds meer aandacht voor duurzaamheid op te textiel gebied, iets waar je vorige week al veel over kon lezen en zien in de blog over de nieuwe IKEA collectie

Rijke mix aan materialen en structuren

Rijke structuren mogen weer gezien worden, daarbij is het ook nog eens super hip om zo veel mogelijk verschillende structuren en materiaalsoorten met elkaar te ‘mixen en matchen’.
Bijvoorbeeld natuursteen zoals (echt!) marmer in combinatie met warme metalen als goud, messing en brons bepalen het woon-modebeeld voor 2018. Je zult ook zien dat textiel weer een grovere structuur zal hebben. Denk maar eens aan geweven linnen gordijnen en sierkussens met verschillende soorten textiel en structuren in één kussen.

Wil jij je echt onderscheiden van de buurman of buurvrouw? Een persoonlijke statement maakt je vooral met het juiste vloerkleed!

Woontrend in beeld:


Meer lezen over de interieur trends, bekijk dan mijn woontrends pagina. Welke woontrend is jouw favoriet?


About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com