Menu
Interieur inspiratie / Landelijk wonen / Ontdek je woonstijl / Woontrends / Woontrends 2018

Woontrends | Interieur trend nr.5 Harmonie met zacht roze, warm rood en poedertinten

Woontrends 2018 | Interieur trend nr.5 Harmonie met warm rood, zacht roze en poedertinten | Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Riverdale

Maak je klaar voor nieuwe woontrends met een hoog knuffelgehalte! Want naast de frisse kleuren die wij gaan zien zal ook het schattigheids-niveau flink worden opgeschroefd met fluffige schapenvachtjes, poedertinten en natuurlijke vergrijsde kleuren. Harmonie ten top, dat is waar deze trend om draait! Na jaren van economische crisis en een bak aan negativiteit op het nieuws is het tijd voor gezelligheid ‘cosy’ en warmte, warm rood, zacht roze en poedertinten brengen ons die zeker veelal in combinatie met de retro meubeltrends.

De natuurlijke kleurtonen welke weer helemaal terug zijn: Zacht poeder roze, oud roze, beige, marsala rood, zacht mint, mosgroen, zandtinten, greige en taupe.
Let op; Alle kleuren passend bij deze stijl hebben een vergrijsde en warme ondertoon.

Wil je de rand opzoeken van deze trends met een kleine ‘splash of colour’ dan doe je dit het beste met donkerblauw (petrol of kobalt), donkergroen, bordeaux rood en aubergine paars. Maar ook hier geldt; Pas ze toe op diezelfde vergrijsde warme wijze. Voor een extra luxe glamour-look ga je voor accenten van warme metalen als brons, goud en messing. Koper daarentegen zal je in 2018 steeds minder gaan zien en is sterk op zijn retour m.u.v. van de stoere geborstelde/ matte variant die wat mij betreft nog net een jaartje mee kan.

Hoe dan ook; Deze aaibare trend is vooral een hele veilige trend en het compleet het tegenovergestelde van de eerdere genoemde colorblocking trend.

Woontrend in beeld:


Meer lezen over de interieur trends, bekijk dan mijn woontrends pagina. Welke woontrend is jouw favoriet?


 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com