Menu
Interieur inspiratie / Woontrends / Woontrends 2022 / Woontrends 2023

Woontrends | Op deze manieren verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur

Wanneer we het hebben over tijdloze woontrends dan zien we daar onder andere de kleur zwart terug. Zwart is een modieuze en stijlvolle kleur die in verschillende soorten interieur goed tot z’n recht kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een stalen deur met glas in deze kleur of misschien zelfs aan een zwarte wand in je woonkamer! In dit artikel lees je meer over hoe je deze kleur op een stijlvolle manier kunt verwerken in je inrichting.

Door-Susanne-Bolkestein-Zum Vorde-SBZ-Interieur-Design-interieuradvies-binnenhuisontwerp-interieurproject-interieurstyling-sbzinterieurdesign.nl

Stalen deur met glas blijft de trend in huis

Een van dé trends van de afgelopen jaren is de zwarte stalen deur met glas. We zien steeds meer woningen waarin zo’n eyecatcher verwerkt is in de keuken of woonkamer. Dat is niet zo gek: een stalen deur met glas ziet er ontzettend stijlvol en modern uit. Zo’n deur zorgt voor net een beetje die industriële look en past ook heel goed in een meer minimalistische inrichting. Door het aanwezige glas zorg je optisch gezien voor meer ruimte, omdat je vanuit beide kanten naar de andere kamer kunt kijken. Wat we tegenwoordig vaker zien naast de standaard zwarte uitvoering is een stalen deur in andere kleuren. Ben je echter op zoek naar een manier om de kleur zwart op een subtiele en stijlvolle manier in je huis te verwerken? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden voor een zwarte stalen deur met glas.

Zwarte colourwash op muur in woonkamer

Wat we ook steeds vaker zien is een volledige muur of een deel van een muur in de kleur zwart. Je kunt hierbij gaan voor een matte zwarte verf, maar wat misschien nog wel mooier en vooral stijlvoller is, is zwarte colourwash. Hierbij verf je de muur niet zomaar in een zwarte tint, maar maak je gebruik van een bijzondere schildertechniek waarbij je als het ware wolkjes maakt van een of meerdere tinten verf. Hiervoor heb je naast krijtverf een zogeheten vachthandschoen voor verfeffecten nodig. Een (natuur)spons is ook handig om het gewenste effect van de wolkjes te krijgen. Het grote voordeel van zwarte colourwash in plaats van je muur volledig zwart verven, is dat je colourwash veel warmer en stijlvoller aandoet. Een zwarte muur met gewone verf kan al gauw te donker zijn.

Zo kies je een nieuw badkamermeubel - woonblog Stijlvol Styling - Badkamer ontwerp en styling SBZ Interieur Design

Keuken en badkamer zijn ideaal voor zwarte tinten

Wie liever geen zwart in de woonkamer ziet, maar wel íets met zwart wil kan aan de slag gaan met de keuken en de badkamer. Deze ruimtes zijn namelijk perfect voor deze kleur. Zo is er in de keuken van alles mogelijk met zwart, omdat er al zoveel keukenapparatuur in deze kleur verkrijgbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte koelkast, vaatwasser en oven. De ideale combinatie met dergelijke apparaten is een zwarte keuken met een houten aanrecht. Uiteraard kun je ook gaan voor een volledig houten keuken met een zwart aanrecht; het is maar net welke combinatie je zelf het mooist vindt. In de badkamer is het mooi om te werken met zwarte badkamertegels op de vloer en/of de muur. Ook is er veel keuze in zwarte badkamersmeubels zonder dat het geheel te donker wordt.

Kies voor zwart raam- en deurbeslag

Wil je het liever wat subtieler aanpakken met zwart in je interieur dan zit je met deze kleur altijd helemaal goed. Met kleine veranderingen kun je namelijk een hele oogopslag veranderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het veranderen van al het raam- en deurbeslag in zwart beslag? Dat zijn de onderdelen van een raam of deur waarmee je het raam of de deur afsluit, dicht doet of opent. Een zwarte deurklink op een witte deur is bijvoorbeeld een minimale verandering maar kan al heel wat doen in je stijlvolle, moderne of industriële interieur. Dat geldt ook voor het raambeslag waarmee je de ramen in je woonkamer, keuken en slaapkamer open en dicht kunt doen.

Zwarte trap als eyecatcher in interieur

Heb je nog niet genoeg aan bovenstaande tips én beschik je over een huis met meerdere verdiepingen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om de trap in je woning om te toveren in een mooie zwarte trap. Het is heel eenvoudig om een trap te verven, zolang je je maar een beetje inleest in hoe dat moet. Zo is het belangrijk om de trap goed schoon te maken en te ontvetten voordat je begint met de klus. Ook moet je het geheel schuren en op zoek gaan naar eventuele gaatjes en beschadigingen om te fixen. Begin daarna met een primer om vervolgens te starten met verven en aflakken. Let op dat je twee tot drie weken na het zwart verven van de trap niet met schoenen op de trap gaat. Op die manier kan de verf goed uitharden.

 

Blog in samenwerking met eversenevers.nlAbout Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com