Menu
Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Woontrends / Woontrends 2019 / Woontrends 2020

Woontrends | Quiet Clearing is de Histor trendkleur 2019

Woontrends | Quiet Clearing is de Histor trendkleur 2019 - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design (beeld bron: Histor)

In één woord en wauw-factor! Quiet Clearing is de Histor trendkleur 2019, een diepgroene kleur als natuurlijke tegenhanger voor tech in huis. In deze blog volop inspiratie bij deze prachtige natuurlijke kleurtint. 

Woontrends | Quiet Clearing is de Histor trendkleur 2019 - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design (beeld bron: Histor)

Quiet Clearing – elegant, aards en kalmerend

Histor roept Quiet Clearing uit tot de Trendkleur van 2019. Deze elegante, diepgroene kleur zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect. De trend is een directe reactie op het verharden van ons interieur door de toenemende hoeveelheid tech in huis. Slimme thermostaten, wifi-gestuurde apparaten en robotica veroorzaken steeds meer disbalans en trendwatchers signaleren een verschuiving naar de natuurlijke kant. Quiet Clearing herstelt het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen in het interieur. De kleur is geselecteerd door een team van internationale kleurexperts en sluit perfect aan bij de vier Histor kleurentrends van 2019: With It, With Class, Without en With Spirit.

Elegant diepgroen

Quiet Clearing is een elegant diepgroen dat het evenwicht van de natuur in huis brengt, ongeacht de woonstijl. Het past daarnaast ook helemaal in de donkere-kleurentrend van nu.
Door de Trendkleur op een of zelfs meerdere wanden te gebruiken en te combineren met offblacks, donker hout en goudtinten, wordt een intieme, warme sfeer gecreëerd. Wie de voorkeur
geeft aan een neutraler effect gebruikt Quiet Clearing in combinatie met licht hout en lichte tinten, of als accentkleur op een kleinere muur voor een trendy detail.

Harmonieuze plek

Wat trendwatcher Lieke Lamb betreft, is Quiet Clearing een logische keuze voor 2019: “We willen ons weer echt thuis voelen. In een steeds sneller draaiende wereld zoeken we balans
tussen functionaliteit en sfeer. De wereld van tech – in de vorm van smartphones, slimme thermostaten en robotica – kwam de afgelopen jaren naar binnen, waardoor ons huis ‘verhardde’ en een disbalans in het interieur ontstond. In 2019 besteden we weer aandacht aan de natuurlijke kant. We hebben behoefte aan verbondenheid en maken thuis weer een harmonieuze plek. Evenwicht, natuurlijke materialen en een groene uitstraling – zowel letterlijk als figuurlijk – zijn hierbij de trendpijlers.”

De natuur in huis

Histor-kleurexpert Saskia Huiting over de Trendkleur van 2019: “De Trendkleur is meer dan ooit een weerspiegeling van wat er in de samenleving speelt. Quiet Clearing is elegant en aards
tegelijk. Het groen brengt de harmonie van de natuur naar binnen, zodat we thuis helemaal kunnen ontspannen. Mensen hebben rust nodig en vinden dat van oudsher in de natuur. Andersom werkt dat ook: natuurlijke kleuren zorgen voor balans en harmonie in huis.”

Inspiratie met Quiet Clearing en de Histor woontrends 2019

Woontrends | Quiet Clearing is de Histor trendkleur 2019 - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design (beeld bron: Histor)

DIY tip: gaaf idee voor aan de muur!
Maak je eigen muurornament door een mooie tak aan de muur te hangen en hier jouw eigen decoratie met bijvoorbeeld veren aan te maken.
Voor de echte doe-het-zelf fan is een accuboormachine voor dit soort klussen ideaal. Je kunt dan even snel een gaatje boren voor dat ene schilderij dat je nog wilde ophangen, maar ook voor muurornamenten als deze. Shoptip bij deze DIY, kijk bijvoorbeeld eens bij Dewalt accugereedschap online.

 

Beelden/ informatie bron: PPG – Histor

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com