Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Shop the look / Woontrends

Woontrends | Velvet stof in jouw interieur. Doe jij mee met deze trend?

Woontrends | Velvet stof in je woning. Doe jij mee met deze trend? Woonblog StijlvolStyling.com (beeld: House Doctor)Trend alert: Velours, fluweel ook wel bekend als velvet. Een stof die een warme uitstraling heeft en vaak een romantisch gevoel oproept bij mensen. Al een tijdje een heuse trend en gelukkig gaat deze trend nog even verder in 2019! In dit artikel praat ik je bij over de trendy velvet stof.

(beeld: House Doctor (links) en Bloomingvile (rechts)

House Doctor collectie (links) en Bloomingvile collectie (rechts)

Velvet in jouw interieur

Je kan deze trend bijna niet gemist hebben. Bij veel bekende influencers of vloggers kun je de velvet stof spotten in verschillende producten. De velvet stof is een textielproduct met een pool erin verwerkt. Er kunnen verschillende grondstoffen van pas gekomen zijn bij het produceren van de stof. Denk aan wol, katoen of een synthetische stof. Nu denk je misschien, hoe verwerk ik deze stof in mijn interieur? Ik kan je vertellen, het is makkelijker dan je denkt. Tegenwoordig wordt er ook nog eens veel meer geëxperimenteerd met inrichtingen. Je moet durven! Zo ook met het gebruik van de velvet stof. Daarnaast komt velvet ook nog eens super mooi uit in veel kleuren, zoals bordeaux rood, roze, groen, zwart of donkerblauw.

Lifestyle94 collectie

Frisse kleuren

Met elke tint kun je weer een andere look in je interieur creëren, wat het zo leuk maakt! Ga je voor een retro/vintage look van je interieur, dan is een bruine stoel in velvet stof een goede keuze. Voor een klassiek en modern interieur zijn roze, donkerblauw en groen meer geschikt.  Om ervoor te zorgen dat het interieur niet een ouderwetse of simpele look krijgt, combineer je jouw velvet items met moderne woonaccessoires. Gouden kandelaren zouden bijvoorbeeld super staan of een vloerkleed in neutrale tinten met een mooi patroon.

Woontrends | Velvet stof in je woning. Doe jij mee met deze trend? Woonblog StijlvolStyling.com (beeld: House Doctor)

House Doctor collectie

Matching raamdecoratie

Heb je bijvoorbeeld een paar leuke velvet kussens op de bank liggen? Dan is het ook wel leuk dat velvet ergens anders in je interieur weer terugkomt. Bij Veneta.com is er een aparte collectie gordijnen genaamd ‘Conclusion’. Dit zijn gordijnen van een velvet stof, hoe gaaf is dat! Voelt natuurlijk heerlijk zacht aan en geeft je woonkamer een romantische look. De kant en klaar gordijnenkun je vanaf nu vergeten, overgordijnen op maat met velvet stof zijn het helemaal!

Deze gordijnen zijn te verkrijgen in een aantal hele prachtige kleuren. Kies zelf welke plooi het beste bij jouw smaak past, een enkele plooi, dubbele plooi of waveplooi. Gordijnen staan bekend als echte sfeermakers wat betreft raambekleding. Naast de functionaliteiten die gordijnen normaal beiden, hebben ze ook nog eens een geluiddempende en isolerende werking. Beter gaat het niet worden toch?

Voor welke kleur gordijnen met velvet stof ga jij?

Beelden: House Doctor  (zithoek hoofdbeeld), Bloomingville en Lifestyle94
Dit is een inspirerende samenwerking met Veneta.com 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com