Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Verlichting / Woontrends / Woontrends 2016

Woontrends | Verlichting trends 2016

© Woonblog - StijlvolStyling.com | Ontwerp & styling SBZ Interieur Design | Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Woontrends | Verlichting trends 2016.
Ook al gaan we nu naar de lichtere dagen van het jaar, dat betekent absoluut niet dat goede verlichting niet belangrijk blijft. Tijdens mijn interieuradviezen merk ik iedere keer opnieuw hoe lastig mensen het toepassen van verlichting vinden.
Zelf vind ik kwalitatief goede verlichting in huis essentieel om de gewenste woonsfeer te bereiken en betere functionaliteit van het  interieur te creëren. Niets is zo vervelend als lelijk licht, slecht licht of veel te veel licht. Over de functionaliteit en tips voor het kiezen van de juiste verlichting schreef ik al eens een artikel. Maar wist je dat er ook ware verlichting trends zijn?
In samenwerking met verlichting specialist LampenOnline zet ik in dit artikel de laatste trends in de spotlight.

Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Eglo

Industrieel

Vintage stijl en industriële lampen blijven hip en populair! Dit jaar zie je i.p.v. bolle modellen in het bijzonder veel platte modellen zoals op de bovenstaande foto. Ook lampen gespoten in een felle kleur zie je veel, waaronder in de trendkleur blauw. Industriële lampen kunnen zowel glanzend als mat van kleur zijn waarbij de matte variant zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling in jouw interieur. Qua materialen kun je bij industriële lampen denken aan lampen van aluminium, beton, gietijzer of zink. Van hanglampen tot tafellampen in deze stijl is tegenwoordig bijzonder veel keus.

Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Eglo

Koper & goud

Lampen met een koperen of gouden finish zijn een ware verlichting trend. En niet alleen zorgen deze voor een luxe uitstraling in jouw interieur. Het licht dat verspreid wordt is ook nog eens een stuk warmer wanneer er bijvoorbeeld een koperen kap om heen zit. Koper en goud kun je met veel verschillende stijlen en woontrends combineren, zoals de woontrend ‘blauwen‘ waarbij je veel donker blauw kleurtinten ziet. Deze combinatie vind ik zelf erg stoer en chique.

Overigens is het druppel model lamp zoals op de bovenstaande foto ook weer helemaal terug van weggeweest! Niet alleen in goud maar ook in zwart en van hout of beton zie je deze modellen dit anno 2016 veel.

Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Eglo

Draadlampen

Draadlampen zijn gemaakt van draden van touw, plastic of metaal en verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren.
Je ziet dit jaar vooral veel draadlampen in hangende en geometrische modellen.

Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Eglo

Trossen verlichting

Lampen in trossen bij elkaar gehangen waardoor een origineel en speels effect ontstaat, dit een is ware trend aan het worden! Deze trend sluit vooral goed aan bij de draadlampen en de industriële verlichting. Naast in de hoek van een ruimte staat zo’n tros van verlichting bij elkaar ook erg leuk boven een eettafel.

Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Eglo

Vintage lampen 

Lampen die je doen denken aan de vintage jaren 50 en/of jaren 70 stijl en vooral zogeheten ’tripot lampen’ oftewel lampen op een onderstel bestaande uit drie pootjes zijn weer helemaal hip! De lampen op drie pootjes zijn er naast de bekende vloerlampen, op moment ook verkrijgbaar in kleine tafelmodellen o.a. van het bekende merk Eglo verlichting.

Woontrends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Eglo

Globe lampen

Globe lampen in verschillende vormen en zelfs (nieuw!) met een mooie gouden finish zijn volop in de woonmode. Globe naast de varianten met een mooie kooldraad zijn er tegenwoordig ook in hele mooie LED varianten!
In tegenstelling tot de stoere industriële verlichting zie je bij deze trend juist veel minimalistische verlichtingsarmaturen.
Hierbij kun je denken aan een strijkijzersnoer + (gekleurde) fitting in koper of goud tint met daaraan een globe bol. Heel simpel maar bijzonder decoratief in vooral moderne en Scandinavische interieurs.

Shoptip: Online shoppen voor trendy verlichting? Op Lampenonline kun je kiezen uit meer dan 1000 type lampen in allerlei maten en stijlen. Zij verkopen online verlichting van o.a. bekende merken als Eglo, Philips, Zenza en Leimotiv, en dat allemaal tegen scherpe prijzen. Van klassieke verlichting tot verlichting volgens de laatste trends, van een bureaulamp tot zelfs feestverlichting. LampenOnline heeft een heel breed assortiment waarmee je in een handomdraai jouw interieur en/of tuin weer in de spotlight zet.

Gesponsorde blog in samenwerking met LampenOnline.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com